ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιούΝτοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού Σε μια δροσερή αυλή λίγο πιο πάνω από το λιμάνι της Ηρακλειάς συναντήσαμε την Ντίνα Πράσινου, παλιά Αρακλειανή, που στο καζάνι της δεν έβαλε ποτέ ξενόφερτα φαγιά. Μας μίλησε για τη ζωή στο νησί, τα παλιά χρόνια και τώρα και μοιράστηκε μαζί μας τις συνταγές τις, ανάμεσα στις οποίες και αυτή εδώ.

 

20' προετοιμασία
3' τηγάνισμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 23'

Υλικά

Τεμάχια: 25

Διαδικασία

  1. Για τους ντοματοκεφτέδες, ξεκινάμε βάζοντας τις ντομάτες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, αλατίζουμε και τις αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο, για να στραγγίξουν τα υγρά τους (τακτοποιούμε κάτω από το σουρωτήρι ένα ταψάκι, για να συγκεντρωθούν τα υγρά εκεί).
  2. Την επόμενη ημέρα βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τον άνηθο, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό σχετικά σφιχτό, που να στέκεται στο κουτάλι.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει τα 2-3 εκ. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  4. Παίρνουμε δόσεις από τον χυλό, όσες χωράνε σε ένα κουτάλι, και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  5. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες (σε δόσεις για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) μέχρι να ροδί- σουν ωραία, τουμπάροντάς τους μια-δυο φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT