15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το πέστο κάππαρης
Διαδικασία
- Για τον ντάκο με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, πιπέρι και τους ηλιόσπορους (ή τα καρύδια ή τα κουκουνάρια) και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε οι ντομάτες να ψιλοκοπούν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
- Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το πέστο και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
- Αν θέλουμε, περιχύνουμε τον ντάκο με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
Στον ποτήρι μας : Μια ρετσίνα Μεσογείων με οξύτητα και άρωμα πεύκου που ταιριάζει με τη φέτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.