20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Κομμάτια: 40-45Διαδικασία
- Για τα πασχαλινά κουλουράκια, αρχικά τεμαχίζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε σταδιακά σε 2-3 δόσεις μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, που να μην κολλάει. Αν βγει μαλακή η ζύμη την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα πασχαλινά κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε (κορδονάκια, στρογγυλό, κοτσιδάκι, σαλιγκαράκια κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, γύρω στα 15-20 λεπτά το πολύ.
- Για να παραμείνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια, τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος, καλά κλεισμένο.