15'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα Thai
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε noodles με κοτόπουλο και σάλτσα Thai, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μέτριο μπολ το κοτόπουλο με τη σάλτσα σόγιας.
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι με όλο το σκόρδο, το τζίντζερ και το κοτόπουλο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το αυγό και με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε να σκορπιστεί ομοιόμορφα και να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα νουντλς και τις φύτρες μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, τα κάσιους και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.