20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ με μήλα και σοκολάτα, πρώτα λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28-30 εκ.
- Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό, το κονιάκ, το αλεύρι λίγο-λίγο (κρατάμε 1 κουταλιά), τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα μήλα.
- Ανακατεύουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια με τη 1 κουταλιά αλεύρι που κρατήσαμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα να πάνε παντού.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο.
- Μετά, αφήνουμε το κέικ με μήλα και σοκολάτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 25.