ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμα γλυκά με σοκολάτα από κέικ μέχρι τούρτα!Νηστίσιμα γλυκά με σοκολάτα από κέικ μέχρι τούρτα!
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ με μήλα και σοκολάτα, πρώτα λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28-30 εκ.
  2. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό, το κονιάκ, το αλεύρι λίγο-λίγο (κρατάμε 1 κουταλιά), τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  5. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα μήλα.
  7. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια με τη 1 κουταλιά αλεύρι που κρατήσαμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  8. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα να πάνε παντού.
  9. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο.
  11. Μετά, αφήνουμε το κέικ με μήλα και σοκολάτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 25.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT