ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμο κέικ σοκολάταςΝηστίσιμο κέικ σοκολάτας
15' προετοιμασία
55' ψήσιμο
50' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ με κακάο και μπανάνα, πρώτα λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.
  4. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι· εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
  6. Περιμένουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.

Μυστικά

  • Αν δεν έχουμε μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε, αν θέλουμε, κομμάτια κουβερτούρας μέσα στη ζύμη ή λιώνουμε μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί και γλασάρουμε το κέικ κρύο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT