15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια, αρχικά βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους – είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν τα τυριά.
- Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη καρυδόψιχα και σερβίρουμε το νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.