5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα νιόκι με κατεψυγμένο σπανάκι, μπλε τυρί και μπέικον βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι (ιδανικά κατάλληλο και για το φούρνο) σοτάρουμε, χωρίς λάδι, σε δυνατή φωτιά το μπέικον, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τα νιόκι, το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τότε τυλίγουμε το χερούλι του με αλουμινόχαρτο (2 - 3 φορές) και βάζουμε το σκεύος στο γκριλ, ώστε να γκρατιναριστεί το φαγητό για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Το σερβίρουμε ζεστό.
Μυστικά
Νιόκι βρίσκουμε συσκευασμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή φτιάχνουμε τα δικά μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.