ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαραθοκρεμμυδόπιτα με μυζήθραΚρεμμυδόπιτα με μάραθο και μυζήθρα
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 2-3 μερίδες - ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φρέσκια μυζήθρα τσιγαριστή σε βούτυρο, αρχικά κομματιάζουμε καλά σε ένα μπολ τη μυζήθρα με ένα πιρούνι, μέχρι να μοιάζει με κρέμα.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αρκετά χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει αλλά να μην κάψει, ανακατεύοντας τακτικά με ελαστική σπάτουλα.
  3. Προσθέτουμε όλη μαζί τη μυζήθρα και, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με την ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο και να γίνει ένα μείγμα πυκνόρρευστο και ομοιογενές, που θα μοιάζει ελαφρώς κομμένο (δεν μας πειράζει αυτό).
  4. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικο μπούκοβο της αρεσκείας μας.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ως ντιπ, μαζί με ζεστό ζυμωτό ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT