ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια ντολμάΜύδια ντολμά, πολίτικα
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μύδια σαγανάκι με πιπεριές, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, το σκόρδο και το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  4. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
  6. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  7. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια.
  9. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να βράσει.
  10. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει.
  11. Αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3-4 λεπτά.
  12. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Ροζέ Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT