10'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, γιαούρτι και πάπρικα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τις μπριζόλες (αν χωράνε, διαφορετικά ψήνουμε σε 2 δόσεις και μοιράζουμε ανάλογα και τα υλικά) και τις σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο με τα ντοματίνια.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα ντοματίνια ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό, το γιαούρτι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι.
- Τις γυρίζουμε να καλυφθούν καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, γιαούρτι και πάπρικα ζεστές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.