ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμ στη λαδόκολλα με ολίγον κεφαλοτύριΜπριάμ στη λαδόκολλα με ολίγον κεφαλοτύρι
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπριάμ στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα φασολάκια και αλατίζουμε.
  6. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  7. Ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, λίγο ακόμα αλάτι και τον πελτέ και ανακατεύουμε απαλά για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  8. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ούζο.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  11. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, την πιπεριά τσίλι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  12. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  13. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε το μπριάμ.

Ροζέ είναι το κρασί του ελληνικού καλοκαιριού και των λαδερών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT