ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠεσκανδρίτσα στο φούρνο με ντομάτα και βασιλικόΠεσκανδρίτσα στο φούρνο με ντομάτα και βασιλικό
10' προετοιμασία
6' τηγάνισμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μπρασκοουρές τηγανητές πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις ουρές.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
  3. Περνάμε τις ουρές από το αλεύρι, τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  4. Τις τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο (σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας), μέχρι να χρυσίσουν εξωτερικά και να μείνει η σάρκα τους αφράτη και ζουμερή.
  5. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζουμε καλά και τις σερβίρουμε ζεστές με λεμόνι και με φετούλες ξερού κρεμμυδιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πεσκανδρίτσα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT