20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουτάκια κοτόπουλου με πράσα και ροζ πιπέρι, αρχικά ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε 40 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και ζεστό νερό (αν χρειάζεται) ώστε να καλύψει το κοτόπουλο κατά τα 2/3.
- Προσθέτουμε αλάτι, όσο χοντροκοπανισμένο ροζ πιπέρι θέλουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι.
- Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, τα μπουτάκια κοτόπουλου με πράσα και ροζ πιπέρι, συνοδεία λευκού ρυζιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.