10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουρίτο με ψητό ψάρι, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπούκοβο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα - γκριλιέρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
- Παίρνουμε το έτοιμο πέστο βασιλικού ή το γουακαμόλε και απλώνουμε από 1 - 2 κουτ. σούπας στις τορτίγιες.
- Από πάνω μοιράζουμε τα φιλέτα ψαριού (κομμένα αν είναι πλατιά), προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα και τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολά.
- Συνοδεύουμε το μπουρίτο με ψητό ψάρι και πέστο ή σάλτσα γουακαμόλε, με πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας ή σαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.