ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουρέκια με χόρτα από τη ΣμύρνηΜπουρέκια με χόρτα από τη Σμύρνη
1 ώρα προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 50

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Φύλλο

  1. Για τα μπουρεκάκια, ξεκινάμε με το φύλλο και σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, το αυγό και το λάδι.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή περισσότερο νερό.
  3. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Μπουρέκια

  1. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 50 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ. Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
  2. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από 1 κουτ. σούπας γέμιση, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε καλά τις άκρες ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  3. Τακτοποιούμε κάθε μισοφέγγαρο σε δίσκο και καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια σε δόσεις για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT