ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουρεκάκια με μυζήθρα, μέλι και κανέλαΜπουρεκάκια με μυζήθρα, μέλι και κανέλα

«Τα φύλλα κρούστας τα παίρναμε από τον “κρουστά”, που τα έφτιαχνε στο εργαστήρι του στην οδό Βικέλα στην Ερμούπολη, ένας δρόμος κάθετος στην πλατεία Μιαούλη», μας είπε η Συριανή καλομαγείρισσα Μαρίκα Πρέκα, που μας έδωσε τη συνταγή.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Διαδικασία

  1. Για τα μπουρεκάκια, ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το μήλο και το καρότο για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνει σπυρωτός ο κιμάς.
  2. Ρίχνουμε και τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να καβουρδιστούν ελαφρώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί και το 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε μια λεία επιφάνεια κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στη μέση, κάθετα προς τη μικρή τους πλευρά. Με ένα πινέλο αλείφουμε μία μία όλες τις λωρίδες από τη μία πλευρά με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Βάζουμε από 1-2 κουτ. σούπας γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς κάθε λωρίδας φύλλου. Γυρίζουμε τις πλαϊνές άκρες ελαφρώς προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Τακτοποιούμε τα μπουρεκάκια σε έναν δίσκο.
  6. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το δεύτερο αυγό με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και αλείφουμε τα μπουρεκάκια.
  7. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT