20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπουκιές γλυκοπατάτας τυλιγμένες με προσούτο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε τις γλυκοπατάτες, το λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, τυλίγουμε κάθε κομμάτι με τις φέτες προσούτο, με τρόπο ώστε οι άκρες κάθε γλυκοπατάτας να μένουν ακάλυπτες.
- Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το προσούτο να ροδίσει καλά.
- Σερβίρουμε τις μπουκιές γλυκοπατάτας τυλιγμένες με προσούτο αμέσως και συνοδεύουμε με τις φέτες λεμονιού.
Μυστικά
Μπορούμε να ψήσουμε τις γλυκοπατάτες ώρες πριν από το σερβίρισμα. Όταν πλησιάζει η ώρα του σερβιρίσματος, τότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο των κομματιών, αφού τα τυλίξουμε με το προσούτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.