ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρομπουκιές με κρέμα προσούτοΤυρομπουκιές με κρέμα προσούτο
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπουκιές γλυκοπατάτας τυλιγμένες με προσούτο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε τις γλυκοπατάτες, το λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τις βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, τυλίγουμε κάθε κομμάτι με τις φέτες προσούτο, με τρόπο ώστε οι άκρες κάθε γλυκοπατάτας να μένουν ακάλυπτες.
  5. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το προσούτο να ροδίσει καλά.
  6. Σερβίρουμε τις μπουκιές γλυκοπατάτας τυλιγμένες με προσούτο αμέσως και συνοδεύουμε με τις φέτες λεμονιού.

Μυστικά

Μπορούμε να ψήσουμε τις γλυκοπατάτες ώρες πριν από το σερβίρισμα. Όταν πλησιάζει η ώρα του σερβιρίσματος, τότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο των κομματιών, αφού τα τυλίξουμε με το προσούτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT