15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.
- Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
- Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας.