1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Διαδικασία
- Για τη μπολονέζ με χορινό κιμά, σελινόριζα, ξινόμηλο και δυόσμο, καβουρδίζουμε τον κιμά, προσθέτοντας στα μισά της διαδικασίας 2 δαφνόφυλλα, 5 μπαχάρια, χοντροτριμμένα, και αλατοπίπερο.
- Σβήνουμε με το κρασί και «τρίβουμε» με την κουτάλα, ώστε τυχόν καμένα υπολείμματα να διαλυθούν στο υγρό.
- Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σε μικρά καρέ, και το λάδι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το σέλερι, σε φετάκια, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
- Εν συνεχεία προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή νερό και, μόλις το υγρό κοχλάσει, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το ξινόμηλο, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε συνέχεια για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει το μήλο.
- Ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού στον κιμά, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, τη μπολονέζ με χοιρινό κιμά, σελινόριζα, ξινόμηλο και δυόσμο, με ρύζι ή πουρέ σελινόριζας ή σέσκουλα τσιγαριαστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.