20' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για το μπισκοτογλυκό με γεύση τιραμισού ξεκινάμε και χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα, το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο, μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο το μείγμα.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε πασπαλιστά τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που στέκεται.
  3. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ περίπου 10 x 20 εκ., καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα και αφήνοντας μπόλικη μεμβράνη να κρέμεται προς τα έξω
  4. Βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ στο γάλα και τα τοποθετούμε όρθια στα τοιχώματα της φόρμας το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί όλη η περιφέρεια.
  5. Με προσοχή για να μην κουνηθούν τα πτι μπερ, αδειάζουμε στο εσωτερικό της φόρμας τη μισή κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετούμε από πάνω μία διπλή στρώση από πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.
  7. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και άλλη μία διπλή στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.
  8. Γυρνάμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα και καλύπτουμε καλά το γλυκό.
  9. Βάζουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
  10. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
  11. Περιχύνουμε την επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.
  12. Όσο περισσέψει διατηρείται περίπου 2 μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT