10' προετοιμασία
4' ψήσιμο
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπισκότο παρμεζάνας με προσούτο και πεπόνι αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ στους 190° C.
  2. Τοποθετούμε ένα φύλλο σιλικόνης πάνω σε ανάλογο ταψί.
  3. Ακουμπάμε ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. πάνω στη σιλικόνη και απλώνουμε στο εσωτερικό ένα λεπτό στρώμα παρμεζάνας.
  4. Μετακινούμε το κουπατ δίπλα και επαναλαμβάνουμε. Χρειαζόμαστε 12 μπισκότα.
  5. Τοποθετούμε το ταψί κοντά στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να λιώσει η παρμεζάνα χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  1. Κόβουμε το πεπόνι σε 12 κομμάτια πάχους 1 εκ και μήκους 4 εκ. Τα τυλίγουμε με το προσούτο.
  1. Τοποθετούμε σε μια πλευρά του πιάτου το πεπόνι, δίπλα τα μπισκότα και περιχύνουμε με σιρόπι μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT