ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούςΜωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούς Κάποιες κυρίες το κάνουν πιο απλό, χωρίς αρώματα, αλλά η κυρία Δέσποινα το νοστιμίζει με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και κονιάκ, που του πάει πολύ.

 

20' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ (μωσαϊκό), ξεκινάμε ζεσταίνοντας το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο και το ξύσμα και στο τέλος το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας καλά ώστε να πάει παντού. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα (ή μια άλλη φόρμα της αρεσκείας μας) με λαδόκολλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να απλώσει καλά και να πάρει το σχήμα της. Ίσιώνουμε την επιφάνεια με μια κουτάλα και βάζουμε το μπισκοτάτο στην κατάψυξη, να παγώσει.
  5. Το βγάζουμε μετά από περίπου 1 ώρα. Για να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT