ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα gingerbread με γλάσο ρουαγιάλΜπισκότα gingerbread με γλάσο ρουαγιάλ
12' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 37'

Υλικά

Κομμάτια: 30

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με κορνφλέικς, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τις σταφίδες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  3. Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα περίπου 25 γρ. το ένα, τα βουτάμε στα κορνφλέικς, κυλώντας τα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Δεν θα χωρέσουν όλα με τη μία – θα τα ψήσουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα που έχουμε καλύψει πολύ καλά με μεμβράνη. Διατηρούνται για 6-7 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT