30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Κομμάτια: 20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα Caprilu, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη σκόνη από τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα (ή το λικέρ Amaretto) και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας μόνο την άχνη για την επικάλυψη, και ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 50- 60 λεπτά, να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γρ. και πλάθουμε το καθένα σε οβάλ σχήμα.
- Τα ρολάρουμε στην άχνη ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενά μεταξύ τους.
- Ψήνουμε, τα μπισκότα Caprilu, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 15-20 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 161.