15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπιφτέκια από πέρκα, αρχικά λιώνουμε στο μπλέντερ την πέρκα.
- Στη συνέχεια, την στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά και την βάζουμε σε ένα μπολ.
- Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
- Το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
- Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τα μπιφτέκια πέρκας, ζεστά και συνοδεύουμε με ένα εύκολο ντιπ μαγιονέζας και πατάτες βραστές ή τηγανητές.
Μυστικά
Λουίζα βρίσκουμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 69.