30'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 45'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τα ψαροµπιφτέκια
Για το σερβίρισµα
Διαδικασία
Ψαρομπιφτέκια
- Για το μπέργκερ με πικάντικο ψαρομπιφτέκι, σε ένα µέτριο τηγάνι ζεσταίνουµε το µισό λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουµε το ψωµί για 1 - 2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα, το ρίχνουµε στον κάδο του πολυκόφτη και το αφήνουµε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουµε τις πιπεριές (τσίλι και κέρατο), το κρεµµύδι και τον πελτέ και σοτάρουµε για περίπου 1 - 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Αποσύρουµε, αδειάζουµε το µείγµα σε ένα µπολ και αφήνουµε 4 - 5 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουµε το ψάρι, το µαϊντανό, την κάππαρη και το ξύσµα και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
- Ρίχνουµε στο µπλέντερ µε το τηγανισµένο ψωµί το χυµό λεµονιού, τη µουστάρδα, τους κρόκους, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και χτυπάµε για περίπου 1 - 2 λεπτά, µέχρι να σχηµατιστεί µια λεία και πηχτή κρέµα.
- Αδειάζουµε σταδιακά την κρέµα στο µείγµα του ψαριού, ζυµώνουµε ελαφρώς το µείγµα µε τα χέρια µας, καλύπτουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο για 3 - 8 ώρες, µέχρι να σφίξει το µείγµα. (Μπορούµε να το ετοιµάσουµε αποβραδίς.)
- Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200° C και στρώνουµε µε λαδόκολλα ένα ταψί.
- Πλάθουµε 8 µεγάλα µπιφτέκια, πάχους περίπου 1,5 εκ.
- Τα βάζουµε στο ταψί και ψήνουµε για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρισµα
- Ανακατεύουµε τη µαγιονέζα µε το µαρούλι και τη ντοµάτα.
- Ανοίγουµε τα ψωµάκια στη µέση.
- Μοιράζουµε το µείγµα µαρουλιού - ντοµάτας, βάζουµε από ένα µπιφτέκι ψαριού και κλείνουµε µε το καπάκι του ψωµιού.
- Συνοδεύουµε, το μπέργκερ με πικάντικο ψαρομπιφτέκι, µε πράσινη σαλάτα ή µε κολοκυθάκια τηγανητά.