5'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: για 1 μεγάλο ταψίΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπατζίνα με καλαμποκάλευρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C και έπειτα βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα τυριά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε με το κρασοπότηρο ελαιολάδου.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.