Υλικά
Μερίδες: για ταψί 32 εκ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μπατσαριά με μανιτάρια αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί για να απομακρύνουμε τα χώματα, κόβουμε και πετάμε την ακρούλα από τη βάση του κοτσανιού τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε μικρότερα κομμάτια, ανάλογα με το σχήμα τους.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μισό γιαούρτι και 2½ φλιτζ. τσαγιού από το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
- Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. και με λαδωμένα χέρια απλώνουμε σε όλο τον πυθμένα του τον σφιχτό χυλό, έτσι ώστε να τον καλύψει εξ ολοκλήρου και να γίνει μια ομοιόμορφη βάση περίπου 1 δάχτυλο σε πάχος.
- Στρώνουμε από πάνω τα μανιτάρια, σκορπίζουμε παντού τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Στο άδειο πια μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το υπόλοιπο γιαούρτι και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε να γίνει ένας αραιός χυλός.
- Τον αδειάζουμε πάνω από τα μανιτάρια, προσπαθώντας να τα καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και ψήνουμε την μπατσαριά για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.