20'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Για τη μαρινάδα
Για το πανάρισμα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μπαστουνάκια συκωτιού πανέ, με τζίντζερ και σάλτσα δαμάσκηνου, ξεκινάμε με τη σάλτσα δαμάσκηνου.
- Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά.
Συκώτι
- Σε φαρδύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε το συκώτι και μαρινάρουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο τα χτυπημένα ασπράδια, σε τρίτο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο, τα δύο είδη σουσαμιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα μπαστουνάκια συκωτιού ένα ένα, πρώτα στο αλεύρι, μετά στα ασπράδια, στη συνέχεια στα σουσάμια και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
- Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα δαμάσκηνου σε μπολάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.