ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάταςΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάτας
20' προετοιμασία
3 ώρες και 10' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπάρες λευκής σοκολάτας, αρχικά, ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, περιχύνουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
  4. Ανακατεύουμε τα δημητριακά μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις βρεγμένες σταφίδες. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  6. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
  7. Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  8. Στα μισά περίπου του χρόνου, όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, το κόβουμε σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
  9. Ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
  10. Μετά ξεχωρίζουμε τα κομμάτια και τυλίγουμε μία-μία τις μπάρες με μεμβράνη.
  11. Διατηρούμε, τις μπάρες λευκής σοκολάτας, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT