20'
προετοιμασία
3 ώρες και 10'
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 700 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπάρες λευκής σοκολάτας, αρχικά, ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, περιχύνουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε τα δημητριακά μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις βρεγμένες σταφίδες. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Στα μισά περίπου του χρόνου, όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, το κόβουμε σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
- Μετά ξεχωρίζουμε τα κομμάτια και τυλίγουμε μία-μία τις μπάρες με μεμβράνη.
- Διατηρούμε, τις μπάρες λευκής σοκολάτας, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.