5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπάρα δημητριακών με βρώμη, σοκολάτα και δαμάσκηνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε, τη μπάρα δημητριακών με βρώμη, σοκολάτα και δαμάσκηνα, σε κομμάτια.