ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια, ψητά και μαγειρευτάΚολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια, ψητά και μαγειρευτά Στην Πόλη βάζουν τα λαχανικά σε στρώσεις -πρώτα οι ντομάτες, μετά οι μπάμιες και από πάνω μυρωδικά και κρεμμύδι- και σιγομαγειρεύονται. Όταν είναι έτοιμες, για να τις σερβίρουν, αναποδογυρίζουν την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και έτσι το φαγητό, εκτός από γευστικό, είναι και «χάρμα οφθαλμών».

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις μπάμιες λαδερές στην κατσαρόλα, στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας στον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας.
  2. Ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα κρεμμυδιού, από πάνω στρώνουμε τις μπάμιες, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το υπόλοιπο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μαϊντανό και νερό όσο χρειάζεται ίσα να καλυφθούν οι μπάμιες.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, αρχικά τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει το φαγητό βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν οι μπάμιες και μείνουν με το λάδι τους.
  4. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προσοχή, δεν τις ανακατεύουμε, για να μη διαλυθούν.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεσκεπάζουμε, καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια μεγάλη πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το φαγητό στην πιατέλα.
  6. Σερβίρουμε τις μπάμιες σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία ψωμιού και φέτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 61.

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT