Εκείνη την ημέρα οι γιαγιάδες του μωρού κρεμούσαν χρυσαφικά στην κούνια, για να έχει μια χρυσή ζωή.
10'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον μπαλεζέ, βάζουμε τα έξι ποτήρια νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να κοχλάζει καλά το νερό.
- Στο ένα ποτήρι νερό διαλύουμε τον νισεστέ και τον ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το όλον και να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
- Ο μπαλεζές σερβίρεται σε ρηχή πιατέλα και γαρνίρεται με τριμμένο αμύγδαλο και κανέλα. Τρώγεται κρύος από το ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.