ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΆφράτα μουστοκούλουραΑφράτα μουστοκούλουρα
1 ώρα προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μουστοκούλουρα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τον μούστο, το κονιάκ, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη σόδα, την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και τα δύο μπαχαρικά. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί όσο γίνεται περισσότερο και το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα δύο άλευρα.
  3. Προσαρμόζουμε στο μίξερ τον γάντζο. Ρίχνουμε στο υγρό μείγμα τα αλεύρια, σε δόσεις, ζυμώνοντας με τον γάντζο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη πολύ μαλακή, που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά ή λαμαρίνες φούρνου.
  6. Κόβουμε κομμάτια ζύμης βάρους 60-70 γρ., τα πλάθουμε σε μπαστουνάκι και τυλίγουμε σε κουλούρι.
  7. Τα αραδιάζουμε στα ταψιά και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT