30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 60 μικρά μουστοκούλουραΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μουστοκούλουρα αρχικά σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον μούστο, το ούζο, το κονιάκ, το γαρίφαλο και την κανέλα, μέχρι η ζάχαρη να μισολιώσει.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο από το αλεύρι μαζί με την αμμωνία και τη μαγειρική σόδα, και το ρίχνουμε στη λεκάνη ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε σταδιακά όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ιδιαίτερα μαλακή και εύπλαστη.
- Κόβουμε κομμάτια περίπου όσο ένα καρύδι (25-30 γρ.) και πλάθουμε το καθένα σε λεπτό κορδόνι.
- Το τυλίγουμε σε λεπτό κουλουράκι ή το πλέκουμε κοτσιδάκι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα (βγαίνουν περίπου 3 λαμαρίνες).
- Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, για 25 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.