30'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6 ατομικά μπολΓια το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για την μους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί, την οποία αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το κατίκι με το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
- Την αδειάζουμε στη σαντιγί και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα, μέχρι να ενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια ή στα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
- Σκορπίζουμε τα φρέσκα φρούτα στην επιφάνεια της μους ή καλύπτουμε με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας προτού σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.