10'
προετοιμασία
16' τηγάνισμα
Σύνολο: 26'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες πανέ, στο τηγάνι, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
- Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
- Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας χτυπήσει καλά τις μπριζόλες ώστε να λεπτύνουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.