ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιες μπριζόλες πανέ, στο τηγάνιΜοσχαρίσιες μπριζόλες πανέ, στο τηγάνι
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο θυμαριού

Διαδικασία

Πέστο θυμαριού

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού, αρχικά χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα.
  2. Την αφήνουμε κατά μέρος.

Μπριζόλες + κουσκούς

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε το κουσκούς.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του.
  3. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε ξανά στην (άδεια πλέον) κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το μισό πέστο θυμαριού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε καλά με αλάτι και πιπέρι.
  6. Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο μέχρι να κάψει και να καπνίσει.
  7. Ψήνουμε τις μπριζόλες ανά δύο, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μέτρια ψημένες, ή για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε καλοψημένες.
  8. Βάζουμε τις μπριζόλες σε πιάτα και πάνω τους μοιράζουμε το υπόλοιπο πέστο.
  9. Δίπλα τους βάζουμε το κουσκούς.
  10. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT