ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάναΜοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα Αυτή τη φορά δεν τις τηγανίζουμε. Τις πανάρουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο. Φτιαγμένες με αυτό τον τρόπο, οι μπριζόλες αποκτούν την ωραία τους κρούστα και έχουν μόνο 640 Kcal/μερίδα. Όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διατροφολόγος «είναι πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες εξαιρετικής βιοδιαθεσιμότητας και πολύ υψηλής διατροφικής αξίας, κυρίως λόγω του κρέατος αλλά και των αυγών και του τυριού. Εξαιρετική πηγή αιμικού σιδήρου, βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου, βοηθά στη βελτίωση της μυϊκής μάζας και στην πρόληψη ή/και αντιμετώπιση της αναιμίας. Προσοχή λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά και διατροφική χοληστερόλη!».

 

15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. ΓΙα να ετοιμάσουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες α λα μιλανέζε, αλλά στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220- 230°C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει όλες τις μπριζόλες σε μονή στρώση.
  3. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο.
  4. Σε ένα δεύτερο ταψάκι αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  5. Τέλος, σε ένα τρίτο ταψάκι ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μυζήθρα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες καλά και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το ψαχνό από το κόκαλο καθεμιάς, για να το αφαιρέσουμε (αν μείνει, θα καεί στο ψήσιμο).
  7. Περνάμε πρώτα τις μπριζόλες από το μείγμα αλευριού και από τις δύο πλευρές, πιέζοντας καλά για να κολλήσει το μείγμα.
  8. Έπειτα, τις βουτάμε στο μείγμα αυγού και τέλος τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο, πιέζοντας καλά για να καλυφθούν εντελώς.
  9. Τακτοποιούμε τις μπριζόλες στο ταψί σε μονή στρώση και φουρνίζουμε.
  10. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά (για medium ψήσιμο), γυρίζοντάς τες μία φορά.
  11. Αν τις θέλουμε περισσότερο ψημένες, τις αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, προσέχοντας όμως μην καεί το πανάρισμά τους από φρυγανιά (ή πάνκο).
  12. Παράλληλα φτιάχνουμε μια εύκολη σαλάτα, ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε ένα ωραίο μεγάλο ξύλο κοπής) τα ντοματίνια, τη ρόκα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  13. Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως μαζί με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT