ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσια φιλετάκια με βαλσάμικο και ρίγανηΜοσχαρίσια φιλετάκια με βαλσάμικο και ρίγανη
40' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα φρούτα και τη σάλτσα

Διαδικασία

Φρούτα και σάλτσα

  1. Για να ετοιμάσουμε την μοσχαρίσια ταλιάτα με ψιλοκομμένα φρούτα πολτοποιούμε στο μούλτι το 1 ροδάκινο με την πιπεριά και τη μουστάρδα.
  2. Κόβουμε τα υπόλοιπα φρούτα σε κυβάκια και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το καρότο, τον χυμό και το ξύσμα, 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και το λάδι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει καλά και ψήνουμε τις μπριζόλες για 3-4 λε- πτά από κάθε πλευρά (για μέτριο ψήσιμο) ή 2-3 λεπτά επιπλέον για καλό ψήσιμο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής για 5 λεπτά, να σταθούν.
  5. Έπειτα τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
  6. Τις βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τα μυρωδικά, τη σόγια, το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Μοιράζουμε το κρέας σε πιάτα και σερβίρουμε με τη σαλάτα φρούτων, τις τορτίγιες και την υπόλοιπη σάλτσα.

Στο ποτήρι μας: Ένα φινετσάτο Λημνιό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT