40'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα φρούτα και τη σάλτσα
Διαδικασία
Φρούτα και σάλτσα
- Για να ετοιμάσουμε την μοσχαρίσια ταλιάτα με ψιλοκομμένα φρούτα πολτοποιούμε στο μούλτι το 1 ροδάκινο με την πιπεριά και τη μουστάρδα.
- Κόβουμε τα υπόλοιπα φρούτα σε κυβάκια και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το καρότο, τον χυμό και το ξύσμα, 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και το λάδι.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει καλά και ψήνουμε τις μπριζόλες για 3-4 λε- πτά από κάθε πλευρά (για μέτριο ψήσιμο) ή 2-3 λεπτά επιπλέον για καλό ψήσιμο.
- Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής για 5 λεπτά, να σταθούν.
- Έπειτα τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Τις βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τα μυρωδικά, τη σόγια, το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μοιράζουμε το κρέας σε πιάτα και σερβίρουμε με τη σαλάτα φρούτων, τις τορτίγιες και την υπόλοιπη σάλτσα.
Στο ποτήρι μας: Ένα φινετσάτο Λημνιό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.