10'
προετοιμασία
18' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 28'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, την πάστα πιπεριάς, το θυμάρι και 50 ml από το ξίδι.
- Ρίχνουμε και το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
- Σε μέτριο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξίδι.
- Περνάμε το κρέας σε καλαμάκια, χωρίς να σκουπίσουμε τη μαρινάδα, τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 14-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν όπως μας αρέσουν.
Μυστικά
*Πολτοποιούμε 2 καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης από βάζο με 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό, αλάτι, 30 ml ξίδι και 30 ml ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.