20'
προετοιμασία
18' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 38'
Υλικά
Τεμάχια: 8-10Για τη μαρινάδα-σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Για να ετοιμάσουμε τα μοσχαρίσια σουβλάκια από κόντρα φιλέτο, σε μαρινάδα γιαουρτιού με γκαράμ μασαλά σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας-σάλτσας μέχρι να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε τη μισή σε άλλο μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο για το σερβίρισμα.
- Ρίχνουμε τους κύβους κρέατος στο μπολ με την υπόλοιπη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κρέας, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ψήσιμο
- Βγάζουμε το μπολ με το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σκουπίζουμε καλά το κρέας από τη μαρινάδα (την οποία πετάμε) και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε από- σταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – Ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Μοιράζουμε το κρέας σε 8-10 μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια και τα ψήνουμε για 12-18 λεπτά, ανάλογα με το αν τα θέλουμε ελαφρώς ή μέτρια ψημένα αντίστοιχα, γυρίζοντάς τα τακτικά.
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε πιατέλα για 3 λεπτά.
Σερβίρισμα
- Ζεσταίνουμε στη σχάρα τις πίτες μέχρι να μαλακώσουν και να λυγίζουν.
- Μοιράζουμε τα σουβλάκια στις πίτες και συμπληρώνουμε με ντοματίνια, σπαράγγια, φύλλα μυρωδικού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την υπόλοιπη μαρινάδα-σάλτσα που έχουμε αφήσει στο ψυγείο.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τυλίγουμε τις πίτες σε ρολό και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.