20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το μαγειρευτό μοσχάρι με αρακά και δυόσμο ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το μοσχάρι.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, τις ντομάτες και 300 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1 για κουζίνες με κλίμακα μέχρι το 3, στο 3 για κουζίνες μέχρι το 9).
- Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι (σχεδόν) να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά.
- Ανακατεύουμε απαλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Οταν αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς, και το κρέας.
- Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε και πετάμε τη δάφνη και αφήνουμε το μοσχάρι με αρακά και δυόσμο για περίπου 10 λεπτά, να σταθεί.
- Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντοματίνια και ζεστό προζυμένιο ψωμί ή άλλο της αρεσκείας μας.
Δοκιμάστε ένα Cabernet Sauvignon, που έχει μια απίθανη σχέση με το δυόσμο.