20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζε- σταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τον μισό βασιλικό, ανακατεύουμε απαλά και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Σκορπίζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.