ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι κοκκινιστό με (πολύ) μαϊντανόΜοσχαράκι κοκκινιστό με (πολύ) μαϊντανό
20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
  4. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζε- σταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τον μισό βασιλικό, ανακατεύουμε απαλά και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
  9. Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Σκορπίζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT