ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι με κιμάΓιουβέτσι με κιμά
10' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε γάστρα (ή σε βαθύ και ευρύχωρο ταψί) ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και τη μισή ντομάτα.
  3. Ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα στρώνουμε στη γάστρα.
  5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη και τον αραιωμένο πελτέ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό, τόσο ώστε να καλύψει πλήρως το κρέας, και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της (ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και φουρνίζουμε.
  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  10. Ξεφουρνίζουμε προσεκτικά και αφαιρούμε το καπάκι (ή τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο).
  11. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε να σκορπίσει ομοιόμορφα στο υγρό του σκεύους.
  12. Αν το υγρό έχει μειωθεί πολύ, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό, αν μας έχει μείνει.
  13. Φουρνίζουμε ξανά και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να μελώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT