1 ώρα
προετοιμασία
6 ώρες και 20'
αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Φτιάχνουμε ξεχωριστά τα 3 ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Ενισχύουμε το χρώμα τους, ρίχνοντας μερικές σταγόνες από αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. κίτρινο για το ζελέ λεμόνι, κόκκινο για το ζελέ φράουλα κ.λπ.).
- Βάζουμε το κάθε μείγμα σε διαφορετικό μπολ.
- Αφήνουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν και να σταθεροποιηθούν, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.
- Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.
- Κόβουμε τα ζελέ σε κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί μπερδεμένα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα, καλύτερα πλαστική ή από σιλικόνη.
- Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά ώστε τα πολύχρωμα κυβάκια να πάνε παντού.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να πήξει πολύ καλά.
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.
Μυστικά
Μπορούμε να κάνουμε μείξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας νέες αποχρώσεις για τα ζελέ. Θα πρέπει η ζελατίνη να είναι πολύ καλά διαλυμένη προτού την προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού. Αν κάτι πάει λάθος, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας συνεχώς.