10'
προετοιμασία
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 15Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και καρύδια λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στα μπισκότα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα υλικά καλά με το μείγμα σοκολάτας.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του μείγματος στην άκρη της, τυλίγουμε σε ρολό και το διαμορφώνουμε να έχει ωραίο σχήμα και μήκος περίπου 35 εκ
- Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα ρολό με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το βγάζουμε, το ξετυλίγουμε και κόβουμε φέτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.