ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜωσαϊκό με πουράκιαΜωσαϊκό με πουράκια Σε ένα βαποράκι που έπλεε αργά στα στενά του Βοσπόρου, με φόντο την ανοιξιάτικη Κωνσταντινούπολη, στήσαμε ένα πασχαλινό τραπέζι με τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος. Πολλά και πλούσια τα εδέσματα, που τα ετοίμαζαν για μέρες, και από γεύση ένα και ένα. Ανάμεσα στα επιδόρπια που σερβιρίστηκαν βρισκόταν και αυτό το πολύ ωραίο καρυδάτο μωσαϊκό, με μαύρη σοκολάτα.

20' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό με καρύδια και μαύρη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αναμειχθεί με το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθούν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  5. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
  6. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  7. Στην κατσαρόλα με το χλιαρό μείγμα ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια.
  8. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.
  9. Τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες, να κρυώσει και να σφίξει.
  10. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τακτοποιούμε σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT