20'
προετοιμασία
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 20'
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό με καρύδια και μαύρη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αναμειχθεί με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
- Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Στην κατσαρόλα με το χλιαρό μείγμα ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.
- Τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες, να κρυώσει και να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τακτοποιούμε σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.