15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Διαδικασία
- Για το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
- Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.
- Τυλίγουμε το ρολό με λαδόκολλα και έπειτα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να κρατήσει το σχήμα του.
- Το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού διατηρείται στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το βγάζουμε και κόβουμε φέτες.
Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.